10 Ocak 2014 Cuma

Polonezköy imar kıskacında

Polonezköy imar kıskacında


Tabiatı ve tarihi özellikleriyle 20 yıl önce tabiat parkı ilan edilen 172 yıllık Polonezköy, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya.


26 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkan imar planına 24 Ocak’a kadar itiraz edilmez ise Polonezköy’ün imara açılmasının önünde hiçbir engel kalmayacak.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, bölgenin 0,15 emsal üzerinden yoğun bir yapılaşmaya maruz kalacağını belirtiyor.
Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden Çevre Mühendisi Menekşe Kızıldere ise Polonezköy’de kaçak lüks yapıların var olduğunu ve yeni imar düzenlemesiyle birlikte bu yapıların legal hale geleceğini kaydediyor.
Polonezköylüler ise artan nüfus sebebiyle köyün dokusunu bozmayacak bir imar hakkı verilmesini istiyor. Koruma alanı olan yerleşimlerinde yıllık tamirat ve tadilat işlerini bile zor yapabildiklerini dile getiren köy halkı, yeni imar planının Tabiat Parkı niteliği bozulmadan yapılmasını istiyor.
Planın yürürlüğe girmesi durumunda 1994’te ‘Tabiat Parkı’ statüsüyle korumaya alınan Polonezköy imara açılmış olacak. Tabiat Parkı’nı yapılaşmaya açan planda konut için emsal 0.15, yükseklik 6.50 metre yani 2 kat olarak belirlenirken, turizm konaklama tesisi yapılması halinde emsal 0.20’ye çıkacak. Ticaret alanında AVM’ler, ofis, kafeterya, banka, finans kurumlan yapılabilecek. Polonyalı 2 general tarafından 1842 yılında kurulan köye Polonya’nın işgal edilmesiyle gelen sığınmacılar yerleştirildi.

Offf İstanbul'un en güzel yeşil  alanlarından bir olan Polenezköy'ün imara açılmasına kesinlikle karşıyım.Mega köyün ender nefes alınacak bir bölogesini imara açmak sadece rant düşüncesinden başka bir şey değil.Bu kararı kesinlikle kınıyorum.
Lütfen Beyaz Bülten gibi düşünüyorsanız bu yazıyı paylaşın ....

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger