23 Temmuz 2013 Salı

Clickbank ile nasıl para kazanılır.??

Clickbank NEDİR [Detaylı Anlatım]

Bugün Clickbank Nedir yazım ile karşındayım.  İsteğe bağlı olarak yukarıdaki ücretsiz internetten para kazanma kursuna kayıt olabilirsin. Kursta satış ortaklığı ile ilgilidir. Kurs yazdığın mail adresine gönderilmektedir.
   Clickbank dijital ve fiziksel ürünlerin bulunduğu yabancı bir Affiliate Marketing ( Satış ortaklığı) sistemidir. Eğer Affiliate Marketing (satış ortaklığı) hakkında bilgin yoksa parantez içindeki linke tıklayarak ayrıntılı bilgi alabilirsin.[Affiliate Marketing Nedir Öğren]. Yazıyı okuduğunu farzederek devam ediyorum.  
   Clickbank da satabileceğin farklı farklı kategorilere ait binlerce bulunmaktadır. Her ürün kendisini ilgilendiren kategorilerde  sergilenmektedir. Clickbank' da yaklaşık 15-20 adet kategori bulunmaktadır. Her hangi bir kategoriye girdiğinizde en üst sıradan aşağıya doğru inildikçe en çok satılan üründen en az satılan ürüne doğru sıralanmktadır. Her ürünün kendine ait dikdörtgen şekildeki bir bölümü vardır. Bu dikdörtgenin içerisinde ürünün adı gibi ürünle ilgili kısa bilgi, verdiği komisyon, ürünü satış ortakları ne kadar satmış [yüzdeli], ürünün popülerliği, hangi tür ortaklık ile çalışıyor (üyelik başı, tıklama başı, satış başı…) gibi birçok bilgi bulunmaktadır. İstediğin herhangi bir ürüne satış ortağı olmak için promate tuşuna tıklayabilirsin. Promote tuşuna tıkladığında Clickbank sana özel affiliate linki (referans linki) oluşturuyor. Ve sana verilen bu link üzerinde satış olursa Clicbank kazandığın parayı senin hesabına ekliyor.
   Clickbank üyeliği ücretsizdir. Buradan üye olabilirsin. Eğer türk affiliate sitesi istersen sana ülkemizde bulunan hem yerli, hemde yabancı ürünlerin bulunduğu en iyi affiliate sitesini öneririm. Siteye BURAYA tıklayarak ücretsiz üye olabilir ve bütün kampanyaları görebilirsin. Clickbank’da kazandığın paralar çek ve eft  olarak ödenmektedir. Alt ödeme limiti 50$’dır. Fakat Türkiye’de Affiliate Marketing ile uğraşanlar için tavsiyem 500$ yapmasıdır. Çünkü dah azı Türkiye'de sorun çıkartabiliyor. Ayrıca isteğine göre Clickbank’dan 2 adet çek aldıktan sonra ödemeleri  eft olarak hesabına isteyebilirsin.  Clickbank ödemeleri 30 günde bir yapmaktadır. Clickbank’da daha deminde dediğim gibi fiziksel ve dijital ürünler bulunmaktadır. Fiziksel ürünlerin komisyonu azdır ama genelde çok rağbet görür. Dijital ürünlerin komisyonu fazladır. Nedeni masrafsız ürünler olduğu içindir. Ayrıca Clickbank’da para kazanabileceğin değişik sistemler bulunmaktadır. Bu farklı yöntemler; üyelik başına ödeme, satış başına ödeme, tıklama başına ödemedir. Bu yöntemleri şurada anlatmıştım.
   Clickbank 15-20 yıldır piyasada bulunmaktadır. Ve şuana kadar  satış ortaklarına 2 milyar $ para dağıtmıştır. Ve 2-3 saniyede bir sistemde satış olmaktadır. Clickbank’ı kullanarak geçimi sağlayacak kadar para kazananların yanı sıra, ayda 500.000$ gibi büyük paralar kazanan satış ortaklarda bulunmaktadır.  Genelde bu kadar büyük parayı yurtdışında ingilizce bilen insnlar kazanmaktadır. Bizim insanlarımız genel olarak aylık 1000 tl ile 100.000 tl gibi paralar kazanmaktadır.

Clickbank Kullanımı

   Clickbank kullanımını anlatmaya başlamadan önce affiliate sistemin mantığını iyice kavramak gerekiyor. Kavradığını var sayarak devam ediyorum. Clickbank kullanımında en önemli ilk koşul doğru bir ürün seçmemiz gerekiyor. Clickbank ile para kazanmaya yeni başlayan insanlar genelde Clickbank'da en çok satan ürünlere yönelir. Ama bilmiyorlar ki bu kadar çok satan ürünün  çokca satış ortağı olacağını. Buda doğal olarak daha çok rekabet demek. Ee ben de çok çalışır geçerim. Bu olay pek internet dünyasında işlemiyor. Eğer önceden satış ortağı olan insanlar doğru alan adlarını ( site adresini) aldılarsa malesef bu satış ortaklarını geçmen oldukça zor. Burda çok satan ürün yerine kaliteli az satış ortağı ve az rekabet olan ürünü seçmek . Tabi ürünün kaliteli olmasınıda unutmamak gerek. Böyle bir ürün bulduktan sonra sıra geldi Clicbank kullanımında en önemli ikinci koşula.
  Site adresi açma bölümü. Bu bölümde ister yazılarınızı kendi aldığınız site adresinde yayınlayın isterseniz ücretsiz blogspot, blogcu gibi adreslerde yayınlayın. Ama ücretsiz olanlar ile Google'de üst sıralara çıkmanız oldukça zor. Ayrıca profesyonel görünmemektedir. Satışlarınızda düşüş olur. Onun için yıllık 20 lira karşılığında ürüne ait bir site adresi almanızı tavsiye ederim.. Şunu sakın unutma ki site adresi satış ortklığındaki en önemli kısımlarda biridir. Ne kadar doğru site adresi alırsan o kadar çok para  kazanırsınız. Doğru olanı bulmanız için birçok analiz tekniği bulunuyor. Bu teknikler benimde kullandığım şu eğitimde bulunuyor. Bu eğitim Clickbank'da doğru ürün bulmayı , doğru site adresi almayı ve bu ürünün nerelerde pazarlanması gerektiğini resimli videolu öğretiyor. Ben şahsen memnunum. Herneyse  doğru site adresini bulduk diyelim. Site adresini bulduktan sonra siteye wordpress tabanı ile kuruyoruz. Site kurmasını bilmeyen bile çok kolaylıkla kurabilir.  Maximum 15 dakikada prefesyone bir siteye sahip olabilirsiniz. Hatta demin söylediğim eğitmde wordpress kurulumu ve kullanımı  videolu olarak  anlatılmaktadır. Her neyse  siteyide kurduktan sonra.
   Clickbank kullanımında önem derecesine göre 3. sırada olan yazı yazma kısmına geldi sıra. Ürünümüz yabancı bir ürün. Ben ingilizce bilmiyorum nasıl yazı yacağım diye düşünüyor olabilirsin. Burda çoğu satış ortağının yaptığı gibi sende para ile yazı yazdırabilirsin. Yazı başı 2 ile 5 tl arasında bir ücret almaktadır. Genelde türk webmaster forumlarında bu hizmeti veren arkadaşlar bulunmaktadır. İstersen yabancılara yazdırabilirsin. İngilizce türkçe çeviri sözlükler ile çat pat derdini anlatsan yeterlidir icon biggrin Clickbank NEDİR [Detaylı Anlatım] . Bir yazı ile aylık 100 tl gibi bir para kazanabilirsin. Ve bunun karşılığında sadece bu yazıyı 5 liraya yazdırıyorsun komik bir rakam değil mi icon smile Clickbank NEDİR [Detaylı Anlatım] . Kaliteli bir site olması için 5-10 yazı yazdırman yeterlidir. Tabi yazı yazdırmadan da ürün satabilirsin.  Bu tekniği benim kullandığım şu eğitimde videolu olarak öğretilmektdir.  Sonra geriye kalan tek şey siteni Google'de üst sıralara çıkarmak onun içinde sitene seo yaptırmalısın. Bunu para karşılığında da yaptırabilirsin. Yada buradaki üründe resimli ve kökten bir şekilde öğrenip kendinde yapabilirsin. Bu sana kalmış. Gine bu işlemi webmaster forumlarında yapan insanlar bulunmaktadır. Sonra geriye kalan tek şey.Bilgisayar başına oturup çay içerken [ veye neskafe isteğe bağlı ]  kazandığın parayı izlemek. icon smile Clickbank NEDİR [Detaylı Anlatım] . Gerçekten büyük bir zevk tavsiye ederim. icon smile Clickbank NEDİR [Detaylı Anlatım]

Sonuç

Eğer Clickbank’dan ciddi ciddi para kazanmak istiyorsan sana bir takım önerim olacak. İlk olarak her işde olduğu gibi clickbank ile para kazanmak ilk başlarda zordur. Onun için sana tavsiyem yukarıda da bahsettiğim Clickbank ile para kazanmayı öğreten eğitimi almalısın. [ Eğitime Buradan Ulaşabilirsin] Bende satış ortaklığına bu eğitim ile başladım. Türkiye'deki en iyi affiliate eğitimidir. ''Ya herşey parayla mı ben senin anlattığım yöntem ile yapıcam'' diyorsanız buyrun yapın.  Ama şunu söyleyebilirim ki ben yukarıda anlattıklarım genel bir şekilde anlatım. Yani fazla ayrıntıya girmeden anlattım. Şayet benim önerdiğim eğitim 650 sayfalık bir arşiv. Bu işi 20-30 satırlık bir yazıdan öğreneceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Zaten ben de öğrendiklerimi bu eğitim sayesinde öğrendim. Ve sen clickbank ile para kazanmaya yeni başlıyorsan kesinlikle bir yardımcı rehber ile başlaman daha iyi olacaktır. Yoksa kafan çok karışır.  Elbet almak istemezsen anlarım ama gerçekten ciddi düşünüyorsn kazanacağın para yanında  5-10 liranın lafını yapmaya değmez. Eğer eğitim hakkında ayrıntılı bilgi ve de kullananların ödeme kanıtları görmek istersen buraya tıklayabilirsin. Şahsen kendimde kullandığım için san gönül rahatlığıyla öneriyorum.Clickbank yazımın sonuna geldim.

1 yorum:

  1. merhaba.. öncelikle clickbankeüye oldum hoplinkimi aldım bir blog kurdum ve dreamweaver ile reklamını yapacağım ürün sitesine dönüştürdüm blogumu her şey tamam sayfayı index olarak kaydediyorum fakat ödemekısmına tıklandıgında affliate olarak en altta yani benim kullanıcı ismim görünmüyor bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger