1 Mayıs 2013 Çarşamba

Çalışırken bunlara dikkat edin


Çalışırken bunlara dikkat edin

Ofis ortamında çalışırken, stresli çalışma koşulları kullanılan teknolojik cihazların size verdiği zarar hiçte azınsanacak gibi değil.

Öncelikle sürekli sandalyede oturmak eklem ağrılarına ve daha kolay kilo almaya yol açıyor. Hareketin azlığından dolayı vücudun sistemini bozarken, iskelet sistemi bozukluklarınıda beraberinde getiriyor. Çalıştığınız ortamda sürekli bilgisayar başındaysanız, esnek koltuklarda çalışmanız kireçlenme, eklem iltihaplanmalarına karşı ufakta olsa bir önlem olacaktır.
Çalışma ortamlarında bulunan yüksek düzeydeki karbondioksit, sizin motivasyonunuzu ve beyninize gidecek kan akışını etkileyebilir. Bu yüzden ofis ortamı mümkün olduğunca havalandırılmalı. Aksi taktirde oksijen eksikliği ve havasızlık sizin performansınızı düşüren faktörlerden biri olabilir.

Bilgisayar başında fazla vakit geçirmek özellikle cihazınınzdan yayılan elektromanyetik ışınlara maruz kalmanıza neden olmakta. Uzun süre monitöre bakmak, gözlerinizde zamanla çeşitli sorunlara yol açıyor. Bulanık görme, baş ağrısı, migren, uzun süre bilgisayar başında çalışmanın sonuçları olarak karşınıza çıkıyor.

Ofis ortamınızın aldığı ışıkta çok önemli. Karanlık veya az ışığın olduğu bir ortam vücudunuz dengesini bozabilir. Bu durumda çok karanlıkta kalmak kadar, fazla ışığın olduğu mekanlarda sakıncalı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger