2 Mayıs 2013 Perşembe

Borsadan yeni rekor


Borsada yeni rekor

Borsa İstanbul (BIST) Türkiye'nin not artışına yönelik beklentilerin artmasıyla yeni gün içi rekorunu kırdı.

En son Ocak ayında ayında 86 bin 757 seviyesiyle tarihinin en yüksek seviyesini gören BIST 100, bugün de yüzde 1.5 primle 87 bin 511 puan seviyesine çıktı ve rekorunu yeniledi.

Saat 11:21 itibari ile hisse senetleri piyasası yüzde 1.53 primle 87.300 puan seviyelerinde hareket ediyor.

Borsadaki yükselişi değerlendiren Global Yatırım Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, Türkiye için dış şartların avantajsağladığını ve bunun not artışı ihtimalini yükselttiğin, borsanın da bu gelişmeleri fiyatladığını söyledi.

Uskuay, borsada şu anda ilk hareketin psikolojik seviye olan 90 bin olduğunu not artışı gelmesi ve dışarda Türkiye lehine olan dengesizliğin bozulmaması durumunda 100 bin puan seviyesinin konuşulabileceğine dikkat çekti.

Uskuay şöyle konuştu: "Dışarıda Türkiye için riskleri bertaraf edecek bir konjonktür var. Tüketim malları ithalatı artmasına rağmen dışardaki talep azlığı nedeniyle yatırım malları ithalat maliyeti azalıyor. Bu cari açık sorunu olan Türkiye için dengeleyici bir durum. Diğer taraftan enflasyon tarafında gıda fiyatları artmasına rağmen enerji fiyatları düşüyor. Bu da enflasyon tarafında dengeleyici bir etki yapıyor. Ayrıca yurtdışındaki düşük faiz ortamı da devam ediyor. Bunlar üst üste konduğunda Türkiye, mevcut koşullarda yatırım yapılabilir olmayı hak ediyor ve bu da not artırımı beklentisini artırıyor."

kaynak finansmynet.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger