23 Nisan 2013 Salı

Hafta sonu Brunch ve kahve keyfi için önerilerimiz

Yaz gelip havalar ısınınca, tüm kış özlediğimiz güneşi daha fazla hissetmek ve tadını çıkartmak için 
açık alanları tercih edip temiz havada yemek yemekten keyif alanlardansanız bu liste sizin için...

KAHVALTI Den Café/ Nişantaşı

İlk durağımız Nişantaşı’nın son yıllarda en beğenilen kafelerinden biri olan Den Café. Nişantaşı’nın en güzel caddelerinden Mim Kemal Öke’ye bambaşka bir soluk getiren Den Café’nin sahipleri çok yakın 3 arkadaş; Özge Özcan, Hakan Özkan ve Anıl Yazgan.
Den Catering, kahvaltı, brunch, akşam yemeği, doğum günü, yıl dönümü, baby shower, kurumsal davetler, kokteyl ve açılışlar için davet sahibine özel hizmet veriyor. Bu arada hafta içi her öğlen Den’in mutfağından ‘’Günün Yemeği’’ çıkıyor ve her biri biribirinden leziz yemekler için özellikle bir kez daha mutfak şefi Umut ve ustaları Recep ve Yücel’e ellerinize sağlık demek istiyorum.
Bembeyaz dekorasyonu ve kış bahçesi özelliği ile gündüzleri oldukça aydınlık ve ferah olan mekan akşamları bambaşka bir yere dönüşüyor. Özellikle perşembe günleri gerçekleşen ‘’Den Apperitivo’’ oldukça keyifli geçiyor, yaz akşamları DJ eşliğinde sokağa taşan güzel kalabalığı da es geçmeyelim.
Kahvaltı taze, leziz ve çok zevkli bir sunum ile servis edildi. Özellikle ceviz reçeli ve zengin peynir seçenekleri ile doyurucu ve keyifli bir kahvaltı için Den Café’yi şiddetle tavsiye ediyorum. 

Büyük kahvaltı tabağı: 30 TL
Küçük kahvaltı tabağı: 18 TL
Adres: Mim Kemal Öke Cad. Çiftçiler Apt. No:12 D:1
Nişantaşı/İstanbul
TEL: 0212 224 24 70


ÖĞLE YEMEĞİ Komodor/ Karaköy



Karaköy’ün Tophane tarafında oldukça dar ama güneşin süzülerek ısıttığı bu güzel sokakta öğle yemeği için seçtiğimiz mekana ulaşıyoruz. Bazı insanlar vardır, yarattıkları her mekana zevklerini öyle güzel yansıtırlar ki hayran kalmamak mümkün değildir. Komodor’a girdiğiniz anda mekan sahipleri Çağlar Kaznık, Boran Güney, Ali Şengül ve Mehmet Ağaoğlu’nun çok özel ve ince zevklere sahip, 
sanat ile iç içe insanlar olduğunu anlamamanız imkansız.
Komodor ekibi sorduğum her soruya içtenlikle ve tüm detayları ile cevap verirken bana da İstanbul’da yediğim en güzel pizzaları ikram ettiler diyebilirim. 
Ne çok ince ne çok kalın tam kıvamında pizza dilimleri ve biribirinden leziz Ege baharatları ile Milas pizza ve üç farklı Ege peyniri ile yapılan margarita favorilerim oldu. Nuova Simonelli’nin vintage kahve makinası ise mekana girer girmez dikkatinizi çeken birçok detaydan sadece biri. Mekan çok büyük değil hatta küçük ama oldukça geniş ve asma yaprakları ile örtülü şahane bir bahçesi var. Komodor’da yiyeceğiniz pizzalar kesinlikle İstanbul’da yiyebileceğiniz en iyi pizzalarından olacaktır. Üstüne ise muhakkak özenle hazırlanan bitki çaylarını içmenizi öneriyorum.

Ortalama pizza fiyatı: 15 TL
Adres: Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No. 11/A Karaköy
Telefon: (0212) 293 53 00

5 ÇAYI La Vie en Rose / Yeniköy



Kapıdan içeri girer girmez bizi kocaman bir gülümseme ile karşılayan Işıl Hanım’ın yarattığı bu güzel mekanda en büyük yardımcısı ve mutfaktaki gizli kahraman annesi Asuman Hanım. Anne-kız hayallerindeki mekanı açalı henüz bir yıl bile dolmamış ama ünleri Yeniköy’ü çoktan aşmış gibi.
Mekan özenle gri renklerde dekore edilip etrafa, tezgaha ve masalara dizilen cupcake ve macaroon’lar ile renklendirilmiş.
İstanbul ve özellikle Yeniköy için hiç ummadığınız büyüklükte güzel bir bahçesi olan mekan, ilk bakışta bir gündüz kafesi hissini veriyor olsa da gece 12’ye kadar enfes akşam yemekleri ve içki servisleri devam ediyor. 
Baby Shower ve doğum günü gibi özel davetleri mekanın bu çok özel ve geniş bahçesinde yapabilirsiniz. Davetinize ve konseptinize göre renklerde cupcake ve macaron istekleriniz varsa öncesinde belirtmeniz yeterli olacaktır.
Son zamanlarda özellikle genç kadınlar arasında oldukça revaçta olan çay partileri için La Vie en Rose bu yaz çok tercih edilen bir adres olacak gibi... Pancake ve French Toast başta olmak üzere zengin bir kahvaltı mönüleri de var. 
Bu arada muzlu pudinglerini mutlaka denemelisiniz. 

Çalışma saatleri: 
09:00 - 24:00 
Cupcake: 6 TL
Adres: Köybaşı Cad. No.80, 34464 Yeniköy
Telefon: 0212 223 23 82

AKŞAM YEMEĞİ Molka / Yeniköy



Molka Cafe, İstanbul’un en güzel semtlerinden Yeniköy’de sokağa kurulan minik masaları ve rengarenk iskemleleri ile sıcacık bir mekan. Kapıdan girer girmez bizi karşılayıp tüm içtenliğiyle ağırlayan mekan sahibi ve mutfak şefi Sevtap Dilekçi, Molka’yı 2011 Ocak ayında açmış.
Uzun yıllar bir mimarlık ofisi olan mekanın iç ve dış dekorasyonu ayrı ayrı çok keyifli yaratılmış. Duvarlarında farklı sanatçılara ait, her biri mekana farklı hikayeler anlatan tablolar asılı.
İstanbul’da belki de en zor bulunan ve bulunca mutluluk hissi veren güzel bir müzik seçimleri var. Yemek boyunca klasik caz dinlerken her şey daha da leziz ve keyifli bir hal aldı diyebilirim.
Mönüsünü dünya mutfağı olarak sınıflandıran ve her şey ile bizzat ilgilenen Sevtap Hanım, en çok salata ve ızgaralarının beğenildiğini söyledi. Ben de Molka’da yediğim biftekli salata gerçekten çok beğendim. Yolunuz Yeniköy’e düşerse akşamları masalara serilen beyaz örtüler ve yakılan mumlar ile farklı bir mekana dönüşen Molka’yı, mutlaka tavsiye ediyorum.
Çayları Ronnefeldt’ten... Özellikle şeftalili yeşil çay benim favorim oldu.

Salata fiyatları 10 TL ile 25 
TL arasında değişiyor. Bar kısmı da ayrıca çok keyifli. 
Adres: Köybaşı Caddesi 158B, Yeniköy
Telefon: (0212) 299 22 55

kaynak http://pazarvatan.gazetevatan.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger