25 Şubat 2013 Pazartesi

En sık yapılan mülakat hataları

İşte İK uzmanlarına göre yeni mezunların iş görüşmelerinde en sık yaptığı hatalar…

1) Sıkılmış veya kendinden emin görünmeye çalışmak: Birkaç ay önce kampüste ya da okulda en dikkat çeken kişi olabilirsin ama işverenlerin karşısında henüz kendini ispatlamamış bir çömezsin.  Bunun için ilk görüşmede pozitif ve saygılı bir tutum yapabileceğin en iyi şey.

2) Uygun bir şekilde giyinmemek: Mülakata giderken giydiğin kıyafetler kendine duyduğun güveni ve işe verdiğin önemi gösterir. Abartıdan uzak, temiz, ütülenmiş bir kıyafet seçmen en iyisi.

3) Şirket hakkında araştırma yapmadan görüşmeye gelmek: İşe başlamayı düşündüğün şirket hakkında hiçbir bilgin olmamasının özrü yok. Hiç olmazsa şirketin internet sitesini iyice incele. Bir de Google’dan şirket hakkında çıkmış haberlere bakarsan, tamamdır. 

4) Cep telefonlarını kapatmamak:  Biliyoruz, çok popülersin. Ama ciddi bir iş görüşmesinde artık telefonunu sessize almalısın. Diyelim ki unuttun ve çaldı. Özür dileyerek telefonu kapat ve mülakatına devam et.

5) Görüşme sorusunda iyi sorular sormamak: Hiçbir şey sormaman senin ilgisiz olduğunu gösterir.  İşle ilgileniyorsan elbette senin de aklında sorulacak sorular vardır. Önceden bunu düşün.  

6) Hemen maaşı sormak: İlk görüşmede işveren bahsetmeden maaşı sormak işten çok parasıyla ilgilendiğin izlenimini verir. 

7) Aynı şirkette çok fazla pozisyona başvurmak: Bazı yeni mezunlar bir şirkette çalışmayı çok istedikleri zaman o şirkette hangi pozisyon boş olursa ona cv yolluyor. O iş için uygun niteliklere sahip olup olmadığına bakmadan. Sonra da “vay efendim, 20 tane işe başvurdum, hiçbirinden cevap gelmedi”. Özgeçmişini, sadece eğitim ve becerilerine uygun işler için yollamalısın.

kaynak.www.yenibiris.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger