3 Şubat 2013 Pazar

Düğümü DNA çözecek



Ülkemizde beni en çok rahatsız eden olaylardan bir de kadın cinayetleri.Gün geçmiyor ki bir kadınımız sudan sebeplerden kimi zaman kocası kimi zaman sevgilisi kimi zamanda tecavüz niyetiyle öldürülüyor.Ülkemize misafir olarak gelmiş biri olan   Sarai Sierra'da maalesef bunlardan biri.Misafirperverliğimizle övünen ülkemizde olmaması gereken bu olayın ayrıntılarını üzülerek paylaşıyorum 
Beyaz bülten 

Kayıp ABD’li kadının Surdibi’nde bulunan cesedi ardından Emniyet ve FBI alarma geçti. Sarai Sierra’nın ölümü üzerindeki sır perdesini tırnaklarından alınan DNA doku örneğiyle Gmail yazışmaları aralayacak...

22 gün önce turist olarak geldiği İstanbul’da kaybolan ve önceki gün cesedinin bulunmasıyla vahşi bir cinayete kurban gittiği ortaya çıkan ABD’li kadının katil ya da katil zanlılarını yakalamak için hem Türk Emniyeti hem de FBI geniş çaplı operasyon başlattı. İşte iki ülkeyi sarsan cinayette adım adım son gelişmeler:

 13 GÜNDÜR KAYIPTI: Amatör fotoğrafçı, evli ve 2 çocuk annesi ABD’li Sarai Sierra (33) 12 Ocak’ta giriş yaptığı Türkiye’de kaybolmuştu.  En son 21 Ocak’ta eşiyle görüşen genç kadından bir daha haber alınamamış ve ailesi 24 Ocak’ta İstanbul Emniyet’ine kayıp başvurusunda bulunmuştu.

* CESEDİ DEHLİZDEN ÇIKTI: Polis, günlerdir MOBESE kameralarından genç kadına ilişkin bir ipucu arıyordu. Sierra’nın son olarak Sarayburnu’nda görüntülerine ulaşılması üzerine bölgede gerçekleştirilen araştırma sonucu cansız bedeni Cankurtan’daki Surdibi’nde bir dehlizde bulundu.

* YARI ÇIPLAKTI: Battaniyeye sarılı şekilde ve vücudunun alt kısmı yarı çıplak halde bulunan Sierra’nın ölümüne ilişkin ilk açıklama İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan geldi.
* ÖLÜMCÜL DARBE BAŞINDAN: Çapkın, talihsiz kadının başına aldığı darbeyle öldürüldüğünün kesinleştiğini söyledi. Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi raporunun henüz çıkmadığını hatırlatan Çapkın, “Diğer detaylar için çalışıyoruz. ” dedi. 

* KURYE DEĞİL TURİST: “ABD’li fotoğrafçının İstanbul’da bulunma amacı neydi?” sorusuna, “Turist olarak tek başına geziyor” cevabını veren Çapkın, Sierra’nın “ajan ya da kurye olduğuna” ilişkin iddiaları ise “Öyle bir tespitimiz yok” diye yanıtladı.

* SURDİBİ ÇEMBERDE: Sarai’nin cesedinin bulunduğu dehlizde olay yeri incelemesi dün de devam etti. Ekiplere polis köpekleri de eşlik etti.

* KÜPELER OLAY YERİNDE: Gün boyunca süren aramalarda bir çift küpe ve bir kulaklıkbulundu. Delil torbasına konulan kulaklık ve küpeler, emniyete götürüldü. Polis kaynakları, battaniyeye sarılı halde ve vücudunun alt kısmı yarı çıplak halde bulunan Sierra’nın bilezik ve küpe gibi takılarının da olay yerinde olduğunu belirtti.

* CESET EN AZ ÜÇ GÜNLÜK: Genç kadının başında ve göğsünde darpa bağlı yara izinin bulunduğunu belirten yetkililer, genç kadının cesedinin en az 3 günlük olduğu tespitinde bulundu.

* KATİLLE BOĞUŞMUŞ: ABD’li Sierra’nın tırnaklarının arasında doku örneklerine rastlandığını da aktaran yetkililer, ayrıca genç kadının sarılı bulunduğu battaniyede de kıl ve saç örneklerinin tespit edildiğini; bu delillere yönelik DNA incelemesinin ardından, katil veya katillere ilişkin ipuçlarına ulaşılabileceğini kaydetti.

* ŞÜPHELİ ŞAHİN MARKA ARABA: Bu arada cesedin bulunmasının ardından emniyete başvuran bir tanığın, “Geçen Salı gecesi surların dibinde Şahin marka bir arabadan 40-45 yaşlarında bir adamın birşey çıkardığını gördüm. Bu sırada bir el gördüm” şeklindeki ifadesi üzerine polis, bu aracın bulunması için kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

*  20 KİŞİ SORGULANDI: Cankurtaran’da sokakta yaşayanlar da soruşturma kapsamına alındı. Gözaltına alınan 10’dan fazla kişi serbest bırakıldı.  Sabah saatlerinde gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu sürüyor. Toplam 20 kişinin ifadesine başvuruldu.
* FBI YAZIŞMALARI İSTEDİ: FBI da cinayete ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Genç kadının İstanbul’daki temaslarını Google’ın ‘Gmail’ adresi üzerinden yürütmesi nedeniyle de bu hesaba ilişkin ilişkin tüm kayıtlar ABD tarafından istendi.

* IPAD VE TELEFONU KAYIP: Talihsiz kadının fotoğraflarını çektiği iPad’in de kayıp olduğu ayrıca cep telefonuna da ulaşılamadığı kaydedildi.

OLAĞAN DIŞI PARA AKIŞI YOK: Kurbanın hesap hareketlerinde çok küçük rakamlar olduğu, eşinin ABD’den gönderdiği para haricinde başka bir nakit akışı olmadığı öğrenildi.

CHP LİDERİNDEN TAZİYE: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarai Sierra’nın eşi Steven Sierra’ya taziye mesajı gönderdi. Kılıçdaroğlu mesajında “Ülkemizde bu tür bir olayın yaşanmış olmasından büyük bir üzüntü ve keder duymaktayım. Kaybınızdan dolayı başsağlığı diler, dayanışma içinde olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.
Taylan dışında 3 kişi daha var
Beyoğlu’nda kiraladığı bir odada kalan Sarai, 15 Ocak’ta Hollanda’ya gitmiş, Hollanda’danAlmanya’nın Münih kentine geçmiş ve 19 Ocak’ta yeniden Türkiye’ye dönmüştü. Ailesiyse Sierra’nın 22 Ocak’ta ABD’de olmasını bekliyordu. Sarai’nin bir site üzerinden “Taylan” isimli bir kişi ile mesajlaşarak, fotoğraf çekmek için Galata Köprüsü’nde 21 Ocak Pazartesi öğleden sonra buluşmak üzere sözleştiği de tespit edilmişti. Gözaltına alınan Taylan K., sözleştiklerini ancak buluşmadıklarını söylemiş ve kalmıştı. Sarai’nin 3 kişi ile daha internet üzerinden görüştüğü ortaya çıktı. Polis, İnterpol aracılığı ile Gmail yetkililerine müracaatta bulunduğu belirtildi. Gelen bilgilerin ışığında genç kadının görüştüğü 3 kişinin de ifadesine başvurulabileceği öğrenildi.
Tecavüz otopside netleşecek
 21 Ocak’tan beri 360 polisle sürdürülen, MİT ile FBI’ın da devreye girdiği soruşturmada, emniyet güçleri cesedi yarı çıplak olarak bulunan Sarai’nin tecavüze uğramış olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor. Bu konudaki kesin tespit ise Adli Tıp Kurumu incelemesiyle ortaya çıkacak. Adli Tıp Kurumu’nda da otopsinin tamamlandığı öğrenilirken, savcı ve Cinayet Büro Amirliği yetkilileri gün boyu kurumdan bilgi aldı. Aile veya ABD Konsolosluğu’ndan herhangi bir yetkili cenazeyi teslim almak için kuruma gelmedi.

kaynak www.milliyet.com.tr 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger