7 Mart 2013 Perşembe

Fenerbahçe'den altın gol....


90 dakika maçı domine eden Kanarya, sadece 37’de Volkan’ın büyük hatasında Rajtoral’e bir fırsat verdi, neyse ki top direkte patladı. 42’de Kuyt’ın yapamadığını 81’de Kamerunlu başardı ve boş kaleye topu bırakıp 14 Mart’taki sessiz rövanşta ‘Bu tur gelir’ dedirtti


F.Bahçe evinde maçı seyircisiz oynayacağı için Plzen deplasmanı büyük önem taşıyordu. İlk maçta avantajlı skor almak işi İstanbul’a bırakmamak. Kolay olmadı elbet. Napoli’ye toplam 5 gol atan Plzen’i F.Bahçe kendi silahıyla durdurup (alanı daraltıp) maç boyunca bir kez; o da Volkan’ın hatalı pasıyla pozisyon verdi. Emre ve Meireles’in yokluğunu Selçuk hiç aratmadı, defans Yobo hariç hatasız oynadı. Kimse görevinin dışına çıkmadı ve en önemlisi yorulmak bilmedi takım. 

1-0 gol makinesi Webo ile geldi ama ortanın da hakkını vereceksin. Artık çeyrek final için sadece 90 dakika kaldı. Haydi 12 numara diyecektim ama cezayı unuttum! 

VOLKAN KORKUTTU!

Maç beklendiği gibi temkinli başladı. Plzen rakibi oynatmama üzerine ustalaşmış, boş alanı bulduğunda affetmeyen bir takımdı. İlk yarı sarı-lacivertliler 2 kere kontraya çıktı, oyun sıkıştığında ise (20’de) Sow ve Kuyt kanat değiştirdi. 37. dakika F.Bahçe şanslıydı. Volkan, Selçuk’a riskli pas attı. Rajtoral bu topu kapıp vurdu, top üst direkten döndü. Geri dönen topa Duris kötü vurdu. 42’de bu sefer F.Bahçe en tehlikeli atağını yaptı. Sow sağ çizgiden sert orta bıraktı, Kuyt kalenin 1 metre önünden golü bulamadı. 

59’da Sow 25 metreden sert vurdu, Kozacik korner dedi. İşte çeyrek final golü. Dakika 81’de Gökhan’ın ortasına Sow yükselip kafayı vurdu, Kozacık’dan seken topu Webo kafayla tamamladı: 1-0. Bu maçın İstanbul’u var ama tur bileti alarak var. Aynı inanç aynı güven, sen artık Avrupalısın...

F.Bahçe Avrupa’da bambaşka 

Süper Lig’de istikrarsız sonuçlar alan F.Bahçe, Avrupa’da ise bambaşka bir görüntü sergiliyor. Sarı-lacivertliler Avrupa Ligi’nde bu sezon oynadığı son 9 maçta sadece 1 yenilgi aldı. Bu sürede sadece yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığı M’Gladbach karşılaşmasını kaybeden Kanarya, 5 mücadelede ise kazanan taraf oldu. 

Kocaman’la 7. galibiyet

Plzen'i 1-0’lık skorla mağlup ederek tur için avantajlı bir skor elde F.Bahçe, Aykut Kocaman döneminde Avrupa kupalarındaki 17. maçına çıktı. Bu karşılaşmalarda 7 galibiyet alan sarı-lacivertliler, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.


Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 1

Stat: Doosan Arena
Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Gianluca Cariolato (İtalya)

Viktoria Plzen: Kozacik, Rajtoral, Cisovsky, Prochazka, Reznik, Darida, Horvath, Duris, Kolar, Kovarik, Bakos

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Cristian, Sow, Webo

Gol: Dk. 81 Webo
kaynak www.gazetevatan.com 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger