11 Aralık 2013 Çarşamba

Bir daha ki 90 yıl sonra gerçekleşecek! Aralık ayının 11'i 2013'ün son takvim uyumunu da beraberinde getirdi.

0 yorum

Bir daha ki 90 yıl sonra gerçekleşecek!

Aralık ayının 11'i 2013'ün son takvim uyumunu da beraberinde getirdi.

Bugün  saatler 14.15'i gösterdiğinde şu rakam uyumu meydana gelecek: 11.12.13.14:15:16...
Bir biri ardına sayılardan oluşan ve 11 Aralık 2013 tarihinin gün, ay, yıl şeklinde yazılışı anlamına gelen 11.12.13 tarihi bugüne anlam yüklemek isteyenler tarafından iple çekiliyordu.


Kendileri için önemli olan olayları bu tarihe denk getirmeye çalışan insanlarnikah veya önemli yıldönümleri için günler öncesinden 11 Aralık tarihine rezervasyon yaptırdı. Miladi takvimde 12 ay bulunması sebebiyle böyle bir uyumun en yakın 90 yıl sonra yaşanacak olması da 11.12.13'ü önemli kılan bir başka detay.

*11(gün) 12(ay) 13(yıl) 14(saat) 15(dakika) 16(saniye)

kaynak magazin.milliyet.com.t
Haberin Devamı ►

10 Aralık 2013 Salı

Tarihi eserler hurda fiyatına satıldı yazık

0 yorum

Kilosu 15 kuruşa tarihi belge!

Milli kütüphane tarafından "hurda" diye Hurdasan'a gönderilen eserler kilosu 15 kuruşa satıldı

Milli kütüphane tarafından "hurda" diye Hurdasan'a gönderilen ve kilosu 15 kuruşa satılan 140 ton kitap ile yazılı materyaller arasından 100 yılı aşkın geçmişe sahip önemli eserler çıktı. "İyi korunacağı düşüncesiyle" Milli Kütüphane'ye teslim edilen belgelerin, Milli Kütüphane tarafından Hurdasan'a gönderildiği ortaya çıktı. Kilosu 15 kuruşa satılan 140 ton kitap ile yazılı materyaller arasında 100 yılı aşkın geçmişe sahip önemli eserler de var.
Konya Yazma Eserler Kütüphanesi'nin koleksiyonunda, Milli Kütüphane damgalı bir eserin satın alma yoluyla tekrar devletin arşivine kazandırılması sonucu süreç başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kendi materyalini satın aldığını fark edince Kütüphane'yi inceleme altına aldı. 2007 ve 2011'de Kütüphane'nin 147 tonu bulan, içinde bibliyografyalar ile cilt bütünlüğü olmayan gazete ve dergileri "atık kağıt" adı altında Hurdasan'a sattığı bilgisine ulaşıldı ancak satılan eserlerin listesine erişilemedi. 2011'de yapılan kitap ve süreli yayınları kapsayan satışta sağlam ve koleksiyon değeri olan kitapların bulunduğu belirlendi. Yapılan araştırma sonucu, Kütüphane damgalı binlerce eserib sahaflar, koleksiyonerler ile akademisyenlerin elinde olduğu, bu eserlerin 15 kuruşa kadar inen bedellerle satıldığı tespit edildi.
ANADOLU AJANSI BELGELERİ
Bakanlığa bilgi veren bir koleksiyoner, elinde Anadolu Ajansı'nın 1938-1968 yılları arasına ait daktilo ile yazılmış haber bültenlerinin bulunduğunu ifade etti. Materyalleri Hurdasan'a atık kağıt adı altında 2011'de satılan malzemelerin içinden ayıklandığını belirten koleksiyoner, AA ile yaptığı görüşmede yasal yollarla aldığı bu koleksiyonu veremeyeceğini ancak fotokopileri paylaşabileceğini söyledi.
Hurdaya giden materyallerin içinde Yunanca yazılmış İbni Haldun'un "Tercüme-i Mukaddime" adlı eserinin yanı sıra dünyada tek nüshası bulunan 1870'te Yunanca basılmış "Trabzon Tarihi" adlı derginin de olduğu saptandı. Bakanlık, son olarak Kütüphane damgalı kitapların dönemsel olarak sahaflar arasında yapılan müzayedelerde hala satıldığı ve bir kısım eserin de İstanbul'daki sahaflara gittiği bilgisine ulaştı.
Bu haberi okuyunca çok üzüldüm.Tarihe ışık tutacak eserler bu kadar kolay gözden çıkaran ve değersiz olduğunu düşünenlerin çok büyük bir hata yaptıklarını anlamaları için bu haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı ►

İş kiyafeti bu....

0 yorum

İşe böyle gidiyor!
Miami sahillerinde bikinisiyle görüntülenen Logan Fazio aslında işini yapıyor

Bu görüntüsüyle meslektaşlarından farklı bir görüntü oluşturan Fazio, paparazzi olarak çalışıyor.
Mesleği gereği ünlülerin fotoğraflarını çekmesi gereken Logan için işler tam tersine de dönebiliyor
Düzgün vücut hatları ile dikkat çeken seksi paparazzi, sıklıkla kendini objektifin önünde buluyor
.
















Haberin Devamı ►

4 Aralık 2013 Çarşamba

Pawel Kuczynski karikatürleri

0 yorum

Pawel Kuczynski karikatürleri

Dünya meselelerini çizimleriyle farklı bir boyuta taşıyan Polonyalı karikatürist Pawel Kuczynski, kelimelere ihtiyaç duymadan harikalar yaratıyor. Özellikle savaş, çevre kirliliği, açlık, kölelik ve siyaset gibi konuları ele alıyor. 2006 yılında Aydın Doğan Karikatür Ödülü´nün de sahibi olan Kuczynski, sık sık Türkiye´yi ziyaret ediyor. Ayrıca yetenekli karikatürist Kuczynski Kuran okuduğunu ve ibret aldığını da belirtmişti.
Gerçekten çok güzel ve anlamlı karikatürler,güldürmekten çok düşündürmeye çalışmış.










Haberin Devamı ►
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © BEYAZ BULTEN Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger